21 Aralık 2012 Cuma

EN İYİ OTOMATİK ŞANZIMAN HANGİSİDİR

 Honda
Yıllardır manuel vitesli araçlarından bile daha iyi bir otomatik şanzıman sunan Honda geçmiş yıllarda kullandığı i-Shift isimli şanzımanını artık tüm modellerinde tam otomatik adı altında piyasaya sunuyor. Vites geçişlerini çok az hissetiren Honda modellerinde kullandığı yüksek donanım teknoloji sayesinde araçlarının albenisini yükseltmeyi başarıyor. Aslında ne performans ne yakıt ne de donanım gibi özellikler bakımından diğer honda otomatik şanzımanların önünde olmayan Honda'nın listemizde 1 numara olmasının sebebi sunduğu garanti süresinden anlaşılıyor. Otomatik şanzıman gibi oldukça hassas ve pahalı bir sisteme sahip araçlarını bile  garanti ile satan Honda listemizdeki liderliğini piyasadaki en sorunsuz otomatik şanzıman olması nedeni ile hak ediyor.




Volkswagen
 ikinci sırada olmasının sebebi  otomatik şanzımanı yani DSG sistemini kullanıyor olması. Altyapısı tamamen Volkswagen tarafından gerçekleştirilen DSG sistemi fiyat olarak ulaşılabilecek düzeyde otomobillerde sunuluyor. Aynı şanzımanı Polo, Fabia, Ibiza gibi küçük modellerde de Passat, Octavia gibi büyük modellerde de görmek mümkün. En iyi performansı sunan DSG şanzıman sisteminin vites geçişleri gayet başarılı. Üstelik TSI gibi küçük hacimli motorlar ile uyumu ise dikkat çekici. Örneğin 2000 cc'lik bir motordan alabileceğiniz hız performansı TSI seçeneği ile 1198 cc'lik bir Ibiza modelinden almanız mümkün. TDI gibi dizel motorlar ile de uyumlu olan DSG şanzıman sistemi her yönü ile alkışı hak ediyor. Tek eksiği ise yüksek fiyatlı modelleri hariç diğer modellerinde Yokuş Kalkış desteğinin ülkemizde sunulmuyor olması. Bu durum haliyle yokuş duruşlarında aracın geri kaçmasına sebep olabiliyor.
                                            www.otomatik-sanzimancim.com
                                            www.otomatik-sanzimancim.com




Dünyanın en prestijli markası sayılan Mercedes kullandığı tam otomatik şanzımanı ile araçlarında otomatik şanzımandan daha çok akülü bir otomobil ile yolculuk yapılıyor hissi vermeyi başarıyor. Neredeyse hiç hissedilmiyen vites geçişleri sorunsuz ve kusursuz. Listemizde dördüncü sırada bulunmasının sebebi ise şanzımanda meydana gelebilecek en küçük bir arıza için bile istenen fiyat astronomik düzeyde. Yetkili servislerin ise liste fiyatlarını Lira yerine Euro üzerinden göstermesi ise bunun bir ispatı. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder